12 de octubre de 2019
12.10.2019
Regió7

Buch defensa la coordinació entre els Mossos i la resta de cossos de seguretat

11.10.2019 | 23:23
Buch defensa la coordinació entre els Mossos i la resta de cossos de seguretat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, insisteix que la coordinació operativa entre els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos de seguretat de l'Estat és «més que cor-recta», tot i que admet que en l'àmbit polític hi ha «desacords». Buch va fer aquestes declaracions després que la cúpula dels Mossos abandonés l'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil ofesos pel contingut i el to dels discursos dels comandaments del cos espanyol. «Si bé és cert que en l'àmbit polític potser hi ha algun desacord, en l'àmbit operatiu i policial no hi pot haver una altra situació que no sigui la de coordinació», va assenyalar Buch, que va reconèixer que dimecres, durant l'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, «es va trepitjar un terreny que no tocava i no per part dels Mossos».

El titular d'Interior també va recordar que a Catalunya qui ha de vetllar per la seguretat ciutadana són els Mossos, i va considerar que cada cos «s'ha d'atendre a les seves competències». Buch va remarcar que la policia catalana serà la responsable dels dispositius que es generin en les properes setmanes i que espera que tots els cossos assegurin que es «compleix la legalitat».

Buch també va referir-se als dispositius policials que es posaran en marxa en els propers dies, i va recordar que seran responsabilitat dels Mossos perquè a Catalunya qui té la competència de garantir la seguretat ciutadana és aquest cos. «La policia integral d'aquest país són els Mossos i la resta de cossos tenen altres competències», va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook