El president del Parlament, Roger Torrent, va avisar ahir el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que no pretengui «censurar» el que s'opina a la cambra catalana. En declaracions als mitjans, Torrent va instar Sánchez a «fer política» i «propostes» i a no judicialitzar el conflicte entre Catalunya i l'Estat.

Després de rebre l'advertiment del Tribunal Constitucional (TC), Torrent va reivindicar que no es pot convertir la mesa en un «organisme censor» perquè això «limitaria els drets polítics i de representació» dels diputats i de la ciutadania. «Continuarem defensant la llibertat d'expressió de tots els diputats pensin el que pensin», va subratllar.

Durant la intervenció amb la premsa, Torrent va explicar que al Parlament s'ha de poder «parlar de tot» i no només del que «agrada» al Govern espanyol.

Torrent va lamentar que l'executiu de Sánchez pretengui «censurar» posicionaments polítics i va criticar que mentre al Parlament de Catalunya «no es pot parlar sobre la monarquia» en altres cambres de l'Estat s'estiguin tractant, i aprovant amb els vots del PSOE, declaracions per aplicar el 155 a Catalunya. «És molt inquietant des del punt de vista democràtic i parlamentari», va argumentar.

Respecte a Sánchez, va destacar que té «la mateixa consideració pel parlamentarisme que Rajoy» i li va recordar que cap tribunal «resoldrà» el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. «Exigim a Sánchez que faci política i posi una proposta damunt la taula. Que plantegi una solució democràtica al conflicte», va dir Torrent, que va afegir que més de dos milions de catalans són republicans i volen un referèndum, «i això no canviarà per més sentències i interlocutòries» que hi hagi.