El setembre es va anunciar a les xarxes socials Tsunami Democràtic, una iniciativa que es defineix com una plataforma de la societat civil, i a la qual tots els partits independentistes van donar el seu aval de manera immediata, també mitjançant les xarxes.

Tsunami Democràtic ha emès missatges mitjançant les xarxes -el seu canal a Telegram supera els 115.000 subscriptors- en els quals ha avisat que la resposta serà «immediata» quan es publiqui la sentència, i ha fet una crida perquè la ciutadania deixi de fer el que estigui fent i es mobilitzi quan s'emeti la resolució.

Tsunami ha advertit que la resposta que «s'ha organitzat pretén crear una situació de crisi generalitzada a l'Estat espanyol que es perllongarà en el temps», i que s'exerciran accions de desobediència civil de manera intermitent, tot i que no les desvela.

D'altra banda, l'ANC i Òmnium Cultural ja han anunciat les Marxes per la Llibertat: cinc marxes d'uns 100 quilòmetres cap a Barcelona des de Girona, Tarragona, Tàrrega (Lleida), Vic i Berga (Barcelona), i que seran dimecres, dijous i divendres després de la sentència.

A més, l'ANC ja ha cridat a mobilitzar-se quan es publiqui la sentència, ja sigui sortint al carrer, fent soroll o parant el cotxe i fent sonar la botzina: «Siguis on siguis, quan surti la sentència atura't i fes-te sentir», diu mitjançant un vídeo a les xarxes socials.