El president del Govern, Quim Torra, va fer ahir una crida a la «participació massiva i pacífica» a totes les concentracions de rebuig que es faran durant les pròximes setmanes si la sentència del procés no és absolutòria. Ho va dir en un acte de precampanya de Junts per Catalunya (JxCat) en què van participar els membres que integren les llistes de la formació al Congrés dels Diputats i al Senat per les eleccions del proper 10 de novembre.

També hi va ser present a través de videoconferència l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va lamentar l'actitud «frívola» de l'Estat que, segons apunta, ha «filtrat a tort i a dret les especulacions de la sentència», sense garantir els drets fonamentals dels polítics presos. Per tot plegat va demanar una «gran acció de país» com a resposta i va encoratjar els catalans a fer-ho a través de les urnes.

A menys de 48 hores perquè previsiblement es conegui la sentència del procés, el president Torra va reaclamar una resposta de país pacífica i massiva. Aquest va ser el principal missatge que va llençar en la presentació de les llistes de JxCat al Congrés i al Senat per a les eleccions del pròxim 10 de novembre. En un acte davant un miler de persones al Centre Cultural Terrassa, el cap del Govern ha demanat a la ciutadania que no tinguin «por» de ser «dones i homes lliures contra les amenaces i la repressió».