El primer ministre britànic, Boris Johnson, va assegurar que encara està a temps d'aconseguir una sortida pactada amb la Unió Europea tot i que encara queda pendent una «gran quantitat de treball per resoldre» segons va informar ahir una portaveu en un comunicat. «El primer ministre ha posat al dia els ministres sobre el moment de progrés actual, i ha reiterat que el camí a l'acord es troba a la vista, tot i la gran quantitat de feina que queda per fer», explica el comunicat.

El primer ministre del Regne Unit parlarà avui amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, el president francès, Emmanuel Macron, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per instar els líders a donar suport al seu acord sobre el Brexit, segons el Sunday Times.

Johnson oferirà als tres líders l'opció d'ajudar a lliurar un nou acord aquesta setmana o pactar una versió amistosa d'un Brexit sense acord abans del 31 d'octubre, segons el diari, citant una font familiaritzada amb les converses. També apunten que avui parlarà amb Merkel, Macron i Juncker per veure si hi ha un acord sobre Irlanda del Nord i les duanes.