L'Exèrcit sirià ha mobilitzat diverses unitats cap al nord del país per afrontar les forces turques que van llançar dimarts passat una ofensiva penetrant en territori sirià per atacar les milícies kurdo-àrabs de les Forces Democràtiques Sirianes (FDS). Segons l'agència de notícies oficial siriana SANA, diferents Unitats de l'Exèrcit Àrab Sirià estan sent traslladades al nord per a enfrontar-se a l'agressió turca en territori sirià. La notícia no informa del punt concret cap al qual es dirigirien les forces de l'Exèrcit sirià, encara que ahir la televisió libanesa Al Mayadín, afí al partit-milícia Hezbollah, va informar que l'Exèrcit entraria en les pròximes 48 hores a les regions de Manbij i Kobani, la part més occidental del territori controlat per les FDS.

Hezbollah és al costat d'Iran i Rússia un dels aliats internacionals del president sirià, Bashar al Assad, que podria aprofitar així l'ofensiva llançada el dimarts 8 d'octubre per Turquia sobre les FDS per a aconseguir avanços militars.

La ciutat de Kobani és un lloc emblemàtic per a les milícies kurdes, ja que després de sis mesos de combats, van aconseguir expulsar de la ciutat a l'Estat Islàmic, la qual cosa va suposar un punt d'inflexió en l'avanç dels jihadistes i l'auge de la qual posteriorment seria l'autoproclamada Federació Democràtica del Nord de Síria, de les quals les FDS en són les forces armades.

D'altra banda, el secretari de Defensa dels Estats Units, Mark Esper, va afirmar ahir que sembla que hi ha crims de guerra en el marc de l'ofensiva turca contra les milícies kurd-àrabs del nord-est de Síria. Ho va afirmar a un programa de la cadena CBS, on la presentadora li va plantejar les informacions sumàries de presos kurs per parts de forces proturques.