En espera que el Tribunal Suprem faci pública avui o demà la sentència als líders del procés, l'independentisme va «assajar» ahir a Barcelona la seva resposta a la sentència, ocupant primer el vestíbul de l'estació de Sants i manifestant-se després pels carrers de la ciutat.Convocades per la plataforma Pícnic per la República, un centenar de persones van protagonitzar a primera hora una seguda al vestíbul de l'estació de trens de Sants, on van estar una mica més d'una hora, fins que els Mossos d'Esquadra les van desallotjar.

Els agents de la policia catalana, que estan desplegats a Sants al costat de la Policia Nacional amb motiu dels dispositius programats per evitar incidents en les mobilitzacions per la sentència, van anar desallotjant d'un en un els activistes independentistes, entre els quals hi havia nombroses persones d'edat avançada i l'economista i exdiputat al Parlament Germà Bel.

Finalment, els manifestants van optar per sortir per voluntat pròpia de les instal·lacions ferroviàries i seguir la protesta a l'exterior de l'estació, corejant consignes com «som gent de pau» i a favor de la independència i els polítics presos.

En el marc d'aquesta concentració, els Mossos d'Esquadra van detenir una persona acusada d'agredir un dels agents que integraven la línia policial i que, segons va precisar un portaveu de la policia catalana, no està en principi vinculada als col·lectius que organitzaven la protesta.

Després de sortir de Sants, els independentistes es van dirigir a peu cap a la plaça Espanya, i allà van agafar la Gran Via en direcció al centre de Barcelona. Això va obligar a tallar el trànsit i a desviar el recorregut de diverses línies d'autobús metropolitanes.

Aquesta marxa va reunir finalment més de 700 persones, segons la Guàrdia Urbana, ja que al centenar que inicialment van ocupar el vestíbul de l'estació de Sants s'hi van sumar els altres manifestants durant el recorregut de la protesta.