El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) celebrarà avui la vista sobre l'abast de la immunitat europarlamentària de l'exvicepresident català Oriol Junqueras. La defensa del líder d'ERC va admetre fa setmanes que el perjudicaria que es conegués la decisió del Tribunal Suprem sobre els polítics presos abans que el TUE resolgués sobre Junqueras, perquè no hi haurà manera de fer valer la immunitat com a eurodiputat que li pugui reconèixer la Justícia europea si la sentència de l'alt tribunal espanyol és condemnatòria.

D'altra banda, la condemna del Suprem serà l'element nou i contundent que la Fiscalia esgrimirà per demanar que es reactivi l'euroordre contra Carles Puigdemont, segons fonts del Ministeri Públic.

La sol·licitud es presentarà davant el jutge Pablo Llarena, que continua com a responsable de la part de la causa del procés que no s'ha portat a judici per la marxa de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. També va marxar de l'Estat la processada Marta Rovira, però ella és a Suïssa.