Al voltant de mig miler de persones es van reunir ahir a les 8 del vespre davant les portes de l'ajuntament de Solsona per protestar contra la sentència condemnatòria publicada ahir pel Tribunal Suprem contra els líders independentistes presos.

Prèviament a l'acte organitzat per Acció Unitària del Solsonès, es va repartir entre tots els assistents un cartell amb el lema «Contra la sentència, reincidència», que els solsonins van aixecar diverses vegades durant l'acte i que va ser el fil conductor. L'acte va consistir en la recitació de cada una de les condemnes als presos catalans seguida de la lectura d'un discurs i un manifest, que és el mateix que es va llegir en totes les places de Catalunya on es va organitzar una concentració a aquella hora, per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

Els assistents també van poder sentir les gravacions de trucades des de la presó en les quals Junqueras i Cuixart animaven a «no defallir» i a la reincidència com a resposta a la condemna que ells mateixos van conèixer ahir. El polític d'ERC va assegurar que aquesta sentència «ens condemnen a tots, condemnen al país, condemnen la democràcia».

Ja al matí, els estudiants i alguns veïns van tallar l'accés a Solsona pels dos sentits en dues ocasions. Només conèixer la sentència es va tallar l'avinguda del Pont i posteriorment es va tallar la circulació a la C-26 a l'alçada del Mercadona en ambdós sentits durant una estona, però al migdia va tornar la normalitat a la carretera.

L'Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès i altres consistoris de la comarca com el de Sant Llorenç de Morunys i el de Guixers, van suspendre les activitats institucionals i van programar la celebració de plens extraordinaris aquesta tarda per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.