15 de octubre de 2019
15.10.2019
Regió7

Guardiola demana a la comunitat internacional que pressioni Espanya

L'entrenador exigeix a l'Estat, en nom de Tsunami Democràtic, que s'assegui a la taula de negociació

15.10.2019 | 00:15

L'entrenador del Manchester City, Josep Guardiola, va demanar ahir a través d'un vídeo que la comunitat internacional «pressioni» perquè «Espanya s'assegui a parlar» amb la finalitat de trobar «solucions polítiques i democràtiques» al conflicte català.

Al vídeo, de poc més de dos minuts i en anglès, promogut per la plataforma Tsunami Democràtic, que lidera les protestes contra la sentència, Guardiola assenyala que la «lluita no violenta» de l'independentisme català «no s'aturarà fins que s'acabi la repressió i es respecti el dret a l'autodeterminació com s'ha fet al Quebec o Escòcia». «Exigim al Govern espa-nyol que trobi una solució política i democràtica. El que demanem és: Espanya, seu i parla. Demanem a l'opinió pública internacional i la societat civil que pressionin els seus governs perquè intervinguin en aquest conflicte per trobar solucions polítiques i democràtiques», va subratllar l'entrenador.

Per això, Guardiola va fer una crida a la comunitat internacional a «adoptar un posicionament clar a favor d'una resolució d'aquest conflicte basada en el diàleg i el respecte», perquè, segons la seva opinió, «només hi ha un camí: seure i parlar».

La sentència, afirma Guardiola al vídeo, «és un atac directe als drets humans, inclosos els drets de reunió i manifestació, a la llibertat d'expressió i a un judici just», cosa que resulta «inacceptable a l'Europa del segle XXI».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook