Els indígenes que havien viatjat a Quito per manifestar-se contra el decret 883 sobre l'eliminació dels subsidis al combustible van començar a tornar als seus territoris ahir després d'arribar a un acord amb el Govern per derogar aquesta ordre executiva i tancar així la crisi política a equador.

Diversos autobusos amb indígenes van sortir ahir al matí de la capital equatoriana, segons el diari local El Universo. Milers de membres de les comunitats natives de l'Equador van arribar la setmana passada a Quito per exigir la derogació del decret 883.

La ciutat comença a recuperar la normalitat. Quadrilles de voluntaris, inclosos indígenes i estudiants, van sumar-se als equips de neteja per retirar la runa i les escombraries que han omplert els carrers del centre històric després d'onze dies de protestes. La circulació també es recupera a poc a poc, tot i que ahir encara hi havia talls de trànsit a causa, precisament, a la runa. El transport públic va funcionar de manera intermitent al llarg de la jornada, apunta la premsa local.

Les protestes van començar l'1 d'octubre, quan el president equatorià, Lenin Moreno, va anunciar l'anomenat paquetazo d'ajustos econòmics pactat amb l'FMI a canvi d'una injecció de 4.200 milions de dòlars. Aquests dies, almenys set persones han mort i més de mil han estat detingudes.