15 de octubre de 2019
15.10.2019
Regió7

Els presos denuncien en una carta que amb el veredicte «no s'ha fet justícia»

15.10.2019 | 00:15
Els presos, a Lledoners

Els nou polítics i líders de la societat civil independentistes sentenciats pel Tribunal Suprem a penes de fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició van lamentar ahir en un comunicat conjunt que, al seu parer, «no s'ha fet justícia». Denuncien que la instrucció «no ha respectat els drets processals» i que l'Estat «ha buscat venjança i càstig». També critiquen «l'ús i abús» de la presó preventiva o les declaracions dels dirigents polítics espanyols «anticipant decisions dels tribunals», i es consideren caps de turc, ja que, a través d'ells, «es pretén escarmentar milions de persones» que han defensat «pacíficament» l'autodeterminació i la independència de Catalunya.

Un altre fet que critiquen és «l'emmordassament» de la veu de «milions de catalans» a través de la suspensió dels seus representants elegits. Consideren que és «una gravetat sense matisos en termes democràtics».

Però més enllà d'això, manifesten tenir «l'orgull» d'haver impulsat el referèndum de l'1-O i conviden «tota la ciutadania de Catalunya» a sentir-se igualment orgullosa pel seu comportament l'1 d'octubre i per la «dignitat» mostrada aquella jornada i els dies posteriors. A més, mantenen «intacte» el convenciment que la decisió sobre el «futur col·lectiu» català «pertany només a la ciutadania d'aquest país». I per això renoven «públicament» el «compromís amb la democràcia» per seguir defensant «amb plena convicció i determinació» el futur de Catalunya. «La nostra aposta passa perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República», afirmen.

En tot cas, recorden que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya «no és pas nou» i asseguren ser conscients que són «un esglaó més en el llarg camí cap a la llibertat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook