El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va comparèixer ahir després de conèixer oficialment la sentència del Tribunal Suprem. El dirigent va començar llançant un missatge de «respecte» i «suport» a la resolució judicial i va emfatitzar la independència del procés que ha jutjat els líders independentistes en un discurs en què -entre línies- es va allunyar de la possibilitat de l'indult.

El cap del Partit Popular, Pablo Casado, va reclamar a Pedro Sánchez que es comprometi a «no indultar» els condemnats. Casado va anar més enllà, i va assegurar que «qui la fa, la paga» i va reivindicar que cal endurir el Codi Penal.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va manifestar en una compareixença posterior a la de Sánchez que «s'ha fet justícia», i seguint les línies de Casado va reclamar que «cal evitar que els condemnats disposin de privilegis penitenciaris», en una clara al·lusió a les competències penitenciàries de la Generalitat, que les té des del 1984. El responsable d'Unides Podem, Pablo Iglesias, va destacar que la sentència «no posa fi al problema polític que es viu a Catalunya» i va insistir que «passarà a la història d'Espanya com a símbol de com no s'han d'abordar els conflictes polítics en democràcia».

El líder de Vox, Santiago Abascal, va qualificar la sentència de «vergonya per a Espanya». Vox va anunciar que recorrerà la sentència al Constitucional.