16 de octubre de 2019
16.10.2019
Regió7

Catalunya rep el mateix dels fons socials de l'IRPF tot i créixer la recaptació

El departament de Treball afirma que nou autonomies sí que han percebut més diners per aquest concepte

15.10.2019 | 23:35
Catalunya rep el mateix dels fons socials de l'IRPF tot i créixer la recaptació

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat va lamentar que el govern central ha tornat a atribuir 31,5 milions d'euros a Catalunya, la mateixa quantitat que l'any passat dels fons socials de l'IRPF, malgrat que ha augmentat la recaptació en 12 milions.

En un comunicat, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat va denunciar que malgrat que «el fons de l'Estat per a projectes socials a distribuir a les comunitats autònomes s'ha incrementat en 12 milions d'euros en el seu conjunt, el ministeri segueix considerant Catalunya com una comunitat sobrefinançada i es queda sense cap augment addicional».

El Consell Territorial de Serveis Socials i Atenció a la Dependència que convoca el ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha aprovat el repartiment territorial del 0,7% de l'IRPF que paguen els ciutadans que marquen amb una X la casella per a fins socials.

Segons la Generalitat, la recaptació a tot Espanya per aquest concepte s'ha incrementat en 12 milions d'euros respecte a l'any anterior, «però aquest augment no es trasllada a Catalunya perquè el ministeri considera que ja està sobrefinançada», mentre que «fins a nou comunitats autònomes sí que han vist augmentats aquests fons socials». «Malgrat una conjuntura d'augment sostingut de la recaptació de l'IRPF a Catalunya i de creixement de l'assignació a entitats socials en els últims 5 anys, aquests fons es mantenen».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook