L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va perdre ashir el seu accés a la seu del Parlament Europeu, edifici al qual fins ara podia accedir com a convidat d'un eurodiputat, en la primera conseqüència tangible de l'euroordre activada per la Justícia espanyola.

El Parlament Europeu ha activat la prohibició d'accés als seus edificis per a l'expresident després d'«haver tingut coneixement de la tramitació d'una nova euroordre», en aquesta ocasió pels delictes de sedició i malversació, cursada pel magistrat del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena.

Es tracta d'una decisió idèntica a la que va prendre l'Eurocambra el novembre del 2017 quan s'estava tramitant la primera ordre europea de detenció i entrega (euroordre) contra Puigdemont, que havia fugit a Bèlgica a final d'octubre d'aquest any. Puigdemont va accedir al Parlament Europeu per primera vegada el març d'aquest any per participar en la inauguració d'una exposició sobre la llengua catalana organitzada a l'Eurocambra, en qualitat de convidat del llavors eurodiputat Ramon Tremosa. Això no obstant, a partir d'aquest dimarts i mentre es mantingui l'euroordre activa, ja no podrà accedir ni a la seu de l'Europarlament a Estrasburg ni a la de Brussel·les, on ja havia fet algunes aparicions públiques durant aquest any.