Noves escenes de tensió, amb batalla campal entre manifestants i policia i barricades en flames, es van viure ahir al vespre al voltant de la delegació del Govern espanyol a Barcelona, on van confluir dues convocatòries de protesta contra les sentències del Tribunal Suprem als líders independentistes. Segons la Guàrdia Urbana, 40.000 persones van assistir a les dues concentracions convocades a l'entorn de la delegació del Govern espanyol a Barcelona en el moment de màxima afluència.

Una de les convocatòries, la d'ANC i Òmnium Cultural, congregava els participants davant de la seu de l'administració espanyola perquè seguessin al carrer amb espelmes. Finalment ho van haver de fer a cent metres de l'edifici, a la confluència dels carrers Mallorca i Bruc, perquè un dispositiu policial molt extens impedia arribar-hi. L'acte va tenir la participació de Lluís Llach i del vicepresident d'Òmnium, Oriol Mauri, que, entre d'altres, van llegir cartes dels presos. Aquesta convocatòria es va desenvolupar amb absoluta normalitat.

10

Concentració amb tensió i càrregues a Barcelona el 15-O

L'altra concentració, convocada pels CDR, va tenir lloc a prop del passeig de Gràcia, on es van unir dues columnes, una de provinent de Jardinets de Gràcia i l'altra de plaça Universitat.

Ja a la nit, Mossos d'Esquadras que s'hi enfrontaven i intentaven arribar a la delegació del Govern espanyol. Les càrregues van provocar la dispersió dels concentrats, i l'encesa de bar-ricades en punts pròxims, com l'avinguda Diagonal. També hi va haver desperfectes en cotxes i motocicletes. Els Mossos confirmaven a l'hora de tancar edició tres detencions per atemptat a agent de l'autoritat.

Les càrregues al Passeig de Gràcia, des de l'inici

Les càrregues al Passeig de Gràcia, des de l'inici

Els Bombers de Barcelona treballaven anit per apagar els focs, que en algun cas afectaven mobiliari urbà com contenidors. Tot plegat va començar quan milers de persones van intentar arribar al davant de la delegació del Govern espanyol. Un fort desplegament policial ho va impedir i va començar un intercanvi de llançament d'objectes dels manifestants i càrregues de la policia.La tensió va anar pujant fins que van començar a aparèixer les barricades en flames.

Els CDR van convocar protestes també a Tarragona, Lleida i Girona davant les seus de les delegacions del Govern central.

Al llarg de la segona jornada de protestes per la sentència del procés es van registrar també talls intermitents de carreteres a tot Catalunya des de primera hora del matí, com l'AP-7, la C-25, la C-17 i l'N-260. En alguns punts, com la C-65 al seu pas per Cassà de la Selva, els Mossos van carregar contra els manifestants per desallotjar la calçada. També hi va haver talls en diverses línies del tren a Tarragona i Girona.

Llançament d'objectes dels manifestants a la policia al Passeig de Gràcia

Llançament d'objectes dels manifestants a la policia al Passeig de Gràcia