El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que els presos sobiranistes estan «orgullosos» de les protestes i que animen la ciutadania a seguir participant en les mobilitzacions previstes durant els pròxims dies.

Torra va visitar ahir els presos que compleixen condemna a Mas d'Enric (Carme Forcadell) i Lledoners (Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva i Oriol Junqueras).

Després de la visita, el president català, en unes declaracions als periodistes sense preguntes, va assegurar que els presos estan «orgullosos» i «se senten honrats» per les manifestacions de dilluns, poc després de conèixer-se la sentència. En aquest sentit, els presos han fet una crida a la ciutadania a participar en les marxes convocades per l'ANC per a avui i altres actes de protesta, segons va explicar Torra.

El president de la Generalitat va assegurar que els presos, després de llegir la sentència, «han multiplicat la seva indignació» i van constatar que el judici va ser una «farsa» i una «pantomima», segons va afirmar.