El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que "la violència no ens representa ni ens representarà mai", en referència al "moviment independentista català", l'endemà dels aldarulls que es van produir en diferents ciutats de Catalunya.

Torra s'ha mostrat "molt orgullós d'aquest esperit de civisme" que s'està vivint durant la primera jornada de les Marxes per la Llibertat que han impulsat les entitats independentistes. El president ha participat en un tram de la columna gironina d'aquest moviment. Concretament, Torra s'ha unit a la marxa en el municipi de Caldes de Malavella (Selva) i ha caminat fins a Sils (Selva), que era el final del recorregut que es feia aquest matí.

Aragonès crida "a la calma i a la serenitat" i exigeix a Sánchez "una solució política de diàleg i negociació"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha fet aquest dimecres una "crida a la calma, a la serenitat i a la responsabilitat de tots" després dels incidents de la nit de dimarts a dimecres. En declaracions a l'ACN, ha dit que "aquest moviment cívic transversal ha de seguir actuant des d'aquesta legitimitat i fortalesa del pacifisme i amb mobilitzacions massives per aconseguir els objectius". Aragonès exigeix al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "l'obertura immediata d'una solució política de diàleg i negociació". També ha reivindicat la "necessitat" d'avançar cap a "l'amnistia i el reconeixement del referèndum per construir la independència".

El vicepresident diu que l'executiu de Torra comprèn les mobilitzacions "davant una sentència que suposa un segle de presó per haver exercit la democràcia".

Aragonès ha dit que el Govern està compromès a defensar els drets i llibertats de tothom, dels que es manifesten i dels qui no ho fan, i també ha expressat que estan al costat dels 17.000 agents dels Mossos d'Esquadra.

Després dels incidents de dimarts, ha afirmat que "com a policia democràtica, s'avaluen sempre totes les actuacions" i ha garantit que si n'hi ha que no s'han dut a terme correctament, s'activaran els mecanismes pertinents.

D'altra banda, ha exigit la responsabilitat dels agents polítics i ha afirmat que "és l'hora d'abordar un conflicte polític de forma política".