17 de octubre de 2019
17.10.2019

El Govern decreta serveis mínims en educació per a la vaga general de demà

17.10.2019 | 00:16

La Generalitat ha decretat serveis mínims per a la vaga de demà, que en educació afectaran centres docents públics i privats no universitaris i guarderies i que garantiran que els centres estaran oberts, encara que els professors optin per secundar la vaga.

En concret, l'ordre publicada pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies preveu 1 docent per cada 6 aules en infantil i primària (3 a 12 anys), 1 docent per 4 aules en els centres d'educació especial (3 a 16 anys), i un terç de plantilla en menjador i activitats complementàries i en guarderies. Així, segons l'ordre, es garantirà la presència d'una persona de l'equip directiu per centre de treball, entenent-se com a tal la persona titular de la direcció, del cap d'estudis, de la secretaria o de la coordinació pedagògica del centre.

L'ordre garanteix els serveis essencials que s'han de prestar a Catalunya durant la jornada de vaga del 18 d'octubre convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya.


Sanitat

Els serveis mínims decretats per la Generalitat garanteixen el funcionament de les urgències, unitats de cures intensives, parts i radioteràpia i quimioteràpia, així com totes les que tinguin consideració d'urgència vital als hospitals. Pel que fa als centres d'assistència extrahospitalària, és a dir, l'atenció primària, es garanteix l'assistència urgent durant l'horari habitual, que es prestarà amb un 25% de la plantilla.

A més, el servei de menjars es donarà a tots els malalts ingressats als hospitals, tant si el realitza el personal propi de cada centre com si està externalitzat a empreses concessionàries, i el transport sanitari haurà de garantir totes les urgències i els tractaments oncològics, de diàlisi i d'oxigenoteràpia.


Transports

Rodalies de Catalunya (rodalies i regionals) oferirà el 33% del servei en la jornada de vaga. La conselleria de Treball de la Generalitat i el ministeri de Foment han disposat aquests serveis mínims, que seran del 77% per als trens de llarga distància convencional i del 64% per als trens Avant, ha informat Renfe en un comunicat aquest dimecres.

L'operador ferroviari ha indicat que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el canvi o devolució de l'import sense cap cost addicional en estacions i agències de viatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit