El centre de Barcelona es va convertir anit en l'escenari d'una batalla campal, després de la manifestació que van convocar a la tarda els CDR i que va derivar en greus enfrontaments entre grups de manifestants violents i la policia. A l'hora de tancar aquesta edició continuaven els aldarulls i s'havien comptabilitzat almenys cinc llançaments de pirotècnica contra un helicòpter dels Mossos d'Esquadra.

Després de concentrar-se a la confluència de la Gran Via amb el carrer Marina, una part dels manifestants es van adreçar a la conselleria d'Interior, on van llançar objectes contundents, com pedres i ampolles, als agents apostats al voltant de l'edifici, que van respondre amb diverses càrregues. Després d'aquesta resposta policial, centenars de joves violents es van dispersar pels carrers pròxims a la conselleria d'Interior i van aixecar barricades. També van tirar motocicletes a terra i van calar foc a contenidors d'escombraries, que van fer cremar cotxes situats a prop del lloc, amb la qual cosa es van repetir escenes de foc als carrers com les viscudes la nit de dimarts al passeig de Gràcia.

Els Mossos van demanar no acostar-se a la zona dels disturbis i van alertar que alguns dels manifestants llançaven «pedres i objectes amb àcid», mentre camions dels Bombers intentaven apagar algunes de les múltiples fogueres enceses a la zona.

En un intent de protegir la conselleria d'Interior, situada al carrer Diputació, els Mossos van recórrer a càrregues i furgonetes d'aquest cos van circular a gran velocitat per punts com la plaça Tetuan per dispersar els manifestants.

Els manifestants, alguns d'ells amb caputxes i la cara tapada, van calar foc a tanques d'obra i van llançar pedres i ampolles als agents, malgrat que altres intentaven evitar que adoptessin actituds violentes.

Després d'un parèntesi en els enfrontaments, que van tenir lloc a cèntriques avingudes i carrers de Barcelona com la Gran Via o el passeig de Sant Joan, la Policia Nacional també va participar en càrregues contra els manifestants, que fins i tot van utilitzar un contenidor d'obra, van desmuntar una bastida i van arrencar senyals de trànsit per usar-los en les barricades i fogueres que van organitzar al carrer.

Les barricades enceses van causar moments de tensió entre alguns veïns. Un d'ells va baixar al carrer amb un nadó en braços, preocupat perquè les flames no arribessin al seu edifici, mentre altres baixaven dels pisos per aparcar els seus vehicles en altres llocs i evitar que les flames dels contenidors els cremessin.

També hi va haver preocupació per la proximitat de les flames en una gasolinera de la zona, situació que va dur un operari a usar una mànega d'aquest establiment per intentar que el foc no s'acostés al lloc.

Els enfrontaments, durant els quals la policia va utilitzar projectils de foam, van tenir lloc quan la concentració convocada a la confluència de la Gran Via amb el carrer Marina, fins aleshores pacífica i que va reunir unes 22.000 persones -segons la Guàrdia Urbana, es va traslladar davant el departament d'Interior.

Telemadrid va denunciar que un dels seus càmeres va quedar ferit durant la manifestació, en rebre el cop d'una llauna llançada, segons sembla, per manifestants.