Uns 700 joves es van manifestar ahir al matí pel centre de Manresa. Els joves es van concentrar a la plaça de Crist Rei i encapçalats per la pancarta «Tombem la sentència. Aturem la repressió» es van dirigir cap a la plaça de la Reforma. Els joves corejaven diferents lemes a favor de la independència, per la llibertat dels líders independentistes condemnats i també contra els cossos policials.

A un ritme ràpid, els estudiants van anar cap a la plaça de la Reforma i quan estaven a mitja baixada per un lateral van fer un sobtat canvi de sentit i es van dirigir cap a la plaça Major on van llegir un manifest. El manifest era molt dur contra l'actuació que els Mossos d'Esquadra van fer aquest dimecres a la nit a Manresa. Els estudiants van criticar també l'actitud del conseller d'Interior Miquel Buch, per «impedir i reprimir les mobilitzacions arreu del país mentre, alhora, l'anima a mobilitzar-se». I van afegir que «Les contradiccions són tan clares com la hipocresia dels seus representants. És per aquest motiu que assenyalem el PDECat com a perpetuador de la repressió cap a un poble mobilitzat, organitzat i decidit a perseguir els seus objectius. I assenyalem a Miquel Buch com a màxim dirigent dels Mossos, el braç executor de l'estat a Catalunya».

Tot seguit la manifestació va quedar desconvocada però la majoria de joves es van dirigir cap a la caserna de la Guàrdia Civil. Els Mossos van formar un cordó policial a l'alçada del carrer Francesc Moragues per impedir que s'apropessin més a la caserna de la Guàrdia Civil. Allà, els joves van estar més de mitja hora aturats i van llençar ous i alguns objectes contra els Mossos d'Esquadra, que van retenir un noi. Finalment, els joves van seguir cap al Congost fins que van arribar a la rotonda del cementiri. La intenció, van dir, era travessar el Pont Nou i anar cap a la plaça Catalunya perquè tot seguit tothom abandonés la manifestació. Tot i això, els Mossos d'Esquadra havien tallat el Pont Nou pel costat de la carretera de Cardona per impedir el pas dels joves.

Allà, els joves van anar marxant i la manifestació va quedar dissolta.