Ampli seguiment de la vaga general entre els equipaments culturals. Molts dels grans teatres de Barcelona, com el Lliure i el TNC, van anul·lar les funcions previstes per falta de personal, i sales petites barcelonines, com la Flyhard, l'Àtrium o la Fènix, ja havien anunciat que secundaven la protesta. El MACBA, l'Arts Santa Mònica, la Filmoteca i el CCCB van tancar portes, i el MNAC només mantenia oberta la col·lecció permanent i l'exposició temporal de Maspons. El Cosmocaixa i el Caixa Fòrum de Barcelona van mantenir l'activitat prevista, però als centres de Tarragona, Lleida i Girona es van adherir a la vaga. El mateix que van fer al Teatre-Museu Dalí, el Museu de Lleida i el Museu d'Arqueologia de Tarragona. El Liceu tampoc va aixecar el teló ahir a la nit.

El TNC, com el Liceu, ja havia anunciat dijous que l'equip de l'«Habitació 1: Ultima Thule», del Festival Escena Poblenou, havia decidit cancel·lar les funcions de divendres, però ahir també s'hi va sumar el de la sala gran, on estava prevista una funció de «La Rambla de les Floristes».

El mateix va passar al Teatre Lliure, on la funció d'«Abans que es faci fosc» va quedar anul·lada. En un comunicat, la institució insistia en la necessitat de «diàleg» i va condemnar qualsevol mena de violència: «Serà sempre una pràctica contrària a la raó de ser del Lliure, un espai on les llibertats, la creació, i la defensa de drets fonamentals constitueixen la nostra identitat». El MNAC, per la seva banda, va tancar la biblioteca i totes les visites de grup i activitats van ser cancel·lades. Només va obrir l'exposició de retrospectiva de Maspons i la col·lecció permanent de Romànic, Gòtic i Reinaixement i Barroc, i el MACBA va tancar per manca de personal per oferir servei.