Ja són 28 empresonats pels aldarulls durant les protestes contra la sentència d'aquesta setmana arreu de Catalunyadesprés que aquest diumenge els jutjats de Barcelona, Lleida i Girona hagin decretat nous empresonats.

En concret, a Barcelona ciutat ingressen a presó 4 persones més, que eleven a 16 el total. A Lleida, 4 persones més també entraran a presó, arribant a 5 el total d'empresonats. A Girona, la jutgessa ha decretat presó per a 2 detinguts més, així que també en seran 5 a presó. A Tarragona, hi ha hagut 2 ingressos durant la setmana, tot i que cap de nou aquest diumenge.

El balanç de detinguts des de dilluns passat fins a primera hora d'aquest matí s'enfila ja fins a les 199 persones: 92 a Barcelona, 27 a Girona, 37 a Tarragona i 43 a Lleida. D'aquests, els Mossos d'Esquadra n'han arrestat 157, la Policia Nacional 34 i la Policia Local o la Guàrdia Urbana els altres 8. Pel que fa als policies ferits, n'hi ha 289, dels quals 154 són mossos, 134 policies nacionals i 1 guàrdia urbà. Per demarcacions, la immensa majoria d'agents ferits s'han registrat a Barcelona, un total de 236. La resta es reparteixen en 19 a Girona, 17 a Tarragona i 17 més a Lleida.

Sis detinguts durant les protestes de diumenge a Catalunya: 3 a Barcelona, 1 a Girona i 2 a Lleida

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van detenir sis persones durant la jornada de protestes d'aquest diumenge per la sentència del Tribunal Suprem a Catalunya. Dels sis arrestats, tres són a Barcelona, un a Girona i dos més a Lleida. La Policia Nacional va detenir dos dels tres arrestats de la capital catalana. A més, hi ha un agent dels Mossos d'Esquadra ferit, han informat fonts policials.

El SEM atén 3 persones durant les protestes de diumenge

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre tres persones durant la jornada de protestes de diumenge per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Un dels afectats va ser atropellat a la C-60, que estava tallada a Argentona. El vehicle avançava pel voral per saltar-se el tall i va atropellar dues persones. Un jove de 19 anys va ser traslladat a l'Hospital de Mataró amb una possible fractura de genoll i després va ser donat d'alta. Les altres dues assistències es van produir a la C-25 a Gurb. Els dos ferits van ser traslladats a un centre mèdic.

Els hospitalitzats pels incidents a Catalunya baixen a 12

Els hospitalitzats ferits durant els incidents a Catalunya en els últims dies són ara 12. Els més greus són a l'Hospital Sant Pau, la Vall d'Hebron i el Trueta. Al primer hi ha el ferit molt greu, un Policia Nacional, i també tres persones greus per lesions oculars, un menys greu i un sisè que evoluciona favorablement. A la Fundació Puigvert hi ha ingressat un ferit lleu, mentre que a la Vall d'Hebron n'hi ha un de greu. Al Trueta de Girona hi ha dues persones greus, i al Sagrat Cor dos de menor gravetat.

Segons la Policia Nacional, l'agent que està molt greu al Sant Pau ha experimentat una "lleugera millora" en les últimes hores. El cos ha explicat que va patir un traumatisme cranioencefàlic.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha explicat que el policia ha experimentat una millora, així com també la noia ingressada greu a l'Hospital Vall d'Hebron, després que hagin estat intervinguts quirúrgicament.