Un total de 118.625 aspirants es van examinar ahir a catorze ciutats espanyoles per cobrir 8.102 places a l'Administració general de l'Estat, en una convocatòria que suposa un rècord i en la qual s'han presentat aproximadament cinc persones per lloc. La directora de l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP) -organisme dependent del ministeri de Política Territorial i Funció Pública-, Isabel Borrell, va explicar que van ser nou processos selectius diferents que es van celebrar a catorze ciutats. Les seus on es van fer les proves van ser facultats universitàries (49), amb la participació de més de 3.000 col·laboradors.

Més enllà de les xifres, Borrell va voler destacar que es tracta d'un dia «molt important per a l'ocupació pública, que permet incorporar recursos humans a l'administració de l'Estat». Les administracions públiques «han apostat per captar talent professional amb persones que creguin en el servei públic», alhora que s'afavoreix el desenvolupament professional, mitjançant la promoció interna, d'empleats que ja treballen per a l'Estat

L'oferta d'ocupació pública iniciada ahir representa un nou rècord de places, després d'uns anys, els de la crisi, en els quals va quedar restringida, va explicar Borrell. Dels 118.625 aspirants que es van examinar ahir a partir de les nou del matí, 52.108 (el 44%) ho van fer a Madrid, mentre que els 66.517 restants ho van fer a tretze seus provincials en una única convocatòria a partir de la una del migdia.