20 de octubre de 2019
20.10.2019

Mor als 85 anys el sociòleg català Salvador Giner, cofundador de l'Associació Catalana de Sociologia

L'intel·lectual barceloní va ser reconegut amb la creu de Sant Jordi de la Generalitat l'any 1995

20.10.2019 | 00:01
El sociòleg Salvador Giner

El sociòleg català Salvador Giner (Barcelona, 1934) va morir ahir a Barcelona, segons va informar en un comunicat l'Associació Catalana de Sociologia (ACS), de la qual va ser cofundador i president. Giner també va ser president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i un dels fundadors i president de la Federació Espa-nyola de Sociologia (FES), del 1987 al 1990.

Llicenciat i doctor en Sociologia per la Universitat de Chicago, llicenciat en Dret per la UAB, amb estudis de postgrau en la Universitat de Colònia i catedràtic emèrit de Sociologia de la UB, Giner va ser reconegut amb la creu de Sant Jordi de la Generalitat l'any 1995.

Diferents entitats i personalitats han mostrat públicament les seves condolences per la mort del sociòleg. D'altra banda, Òmnium Cultural va lamentar la mort d'un «company de tantes lluites compartides» i va recordar que va ser un dels portaveus de la manifestació contra la sentència de l'Estatut. El líder del PSC, Miquel Iceta, també va lamentar la seva mort, amb un tuit en nom del partit: «La seva obra acadèmica i intel·lectual seguirà sent font de coneixement i objecte d'estudi per a les futures generacions».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook