Una depressió aïllada en nivells alts de l'atmosfera (DANA) arribarà demà, després d'un cap de setmana de precipitacions generalitzades, i se situarà sobre el sud-oest, des d'on es desplaçarà cap al centre i nord-est peninsular. Allà deixarà precipitacions i tempestes localment fortes i fins i tot aconseguiran intensitat torrencial, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que va emetre ahir un avís especial.

Fins llavors, el cap de setmana ha estat marcat per vents de l'oest, que estan conduint a la Península una massa d'aire atlàntic, fresc i humit, que ha aportat precipitacions i una baixada de temperatura, més acusades en el terç nord-oest i interior peninsular.

El portaveu de l'AEMET, Rubén del Campo, va destacar que, no obstant això, el canvi més important arribarà demà, primer a l'àrea mediterrània, per l'arribada d'una depressió aïllada en nivells alts (DANA) que se situarà sobre el sud-oest de la Península. Previsiblement romandrà allà fins dimecres, i des d'on s'anirà desplaçant cap al centre i nord-est.

Del Campo va explicar que la DANA provocarà un aprofundiment de les baixes pressions en el nord d'Algèria i això donarà lloc a la intensificació de flux marítim de l'est sobre la façana mediterrània en el si de l'aire mediterrani, càlid, humit i inestable.

Així, va assenyalar que primer la massa d'aire afectarà el terç oriental peninsular i posteriorment penetrarà cap a l'oest i afectarà sobretot el quadrant nord-est de la Península.