El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest dimarts a la tarda els set líders independentistes presos a Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). A la sortida, ha assegurat que els presos estan "ferms i serens", però ha dit que també estan "indignadíssims". "Un cop llegida la sentència, la seva indignació s'ha multiplicat perquè s'adonen d'aquest judici farsa, que no s'hauria d'haver començat perquè, senzillament, la sentència ja estava redactada i dictada", ha assegurat. El president també ha traslladat la crida que fan els líders independentistes perquè la gent participi "massivament" a les marxes organitzades per l'ANC a partir d'aquest dimecres.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha entrat a Lledoners a un quart de sis de la tarda i ha sortit quan faltava poc per les set. A la visita, l'han acompanyat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i cinc consellers: Meritxell Budó, Damià Calvet, Jordi Puigneró, Ester Capella i Miquel Buch.

A la sortida, el president ha assegurat que els presos independentistes estan "ferms i serens", però "indignadíssims", sobretot després d'haver llegit la sentència. "S'han retorçat testimonis, s'han malinterpretat tuits, no s'ha recollit cap dels arguments de les defenses..", ha dit. Per Torra, "la vulneració dels drets que implica aquesta sentència és enorme per a tota la ciutadania".

Per altra banda, el president ha assegurat que els presos estan "orgullosos i se senten honorats" de les massives concentracions de rebuig que s'han fet a Catalunya després de fer-se pública la sentència, i ha demanat en nom d'ells que la gent participi "massivament" a les Marxes per la Llibertat que han organitzat l'ANC i Òmnium com a resposta a la sentència del judici contra el procés.