Unes 2.700 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la cruïlla del Passeig Sant Joan amb al carrer Diputació de Barcelona, a prop del Departament d'Interior, on han demanat la dimissió del conseller Miquel Buch, en resposta a una crida dels CDR en contra de la sentència de l'1-O. Els protagonistes de l'acte, però, han estat els globus carregats de pintura que han llançat part dels manifestants i que han tenyit un vehicle de la policia catalana.

Els Mossos han blindat la seu de la conselleria amb tanques metàl·liques i dins del perímetre hi havia set furgonetes de la Brimo. Els concentrats han tirat globus amb pintura de diferents colors a l'aire -que han dut responent a la crida dels CDR-, però no al Departament. Han cridat lemes com 'Vergonya em faria ser policia', 'Els Mossos també són forces d'ocupació', 'Buch dimissió', 'Llibertat presos polítics' o 'Catalunya antifeixista'.

17

Llançament de globus davant la conselleria d'Interior

Una furgoneta dels Mossos, situada davant la porta principal per a l'entrada de vehicles en la conselleria d'Interior, ha rebut l'impacte de desenes de globus farcits de pintura.