L'expresident català Carles Puigdemont va advertir ahir a Twitter que la «deslleialtat i la divisió intencionades» a l'espai independentista són un obstacle «difícil de superar», en retret implícit a una iniciativa del president del Parlament, Roger Torrent.

Puigdemont va descartar per «feina» sumar-se ahir a una marxa independentista per recórrer els 17 km que separen casa seva de Waterloo de Brussel·les i va evitar respondre a la premsa sobre la situació dels últims dies a Catalunya. «No us puc acompa-nyar. He de respondre correus electrònics i contactar amb l'equip. Aquest matí estic una mica segrestat. Estem fent seguiment de la premsa internacional», va dir Puigdemont a un centenar de seguidors concentrats sota la pluja.

D'altra banda, Laura Borràs (JxCat) va fer ahir una crítica encoberta a ERC en suggerir que, si no hi ha hagut una resposta institucional a la sentència del Tribunal Suprem en el cas del procés, és perquè «alguns no la volien». «Aquesta és la veritat i no és just que qui boicoteja una resposta a la sentència s'aprofiti de la falta d'unitat», va dir.