El Govern de Xile manté la seva aposta per les Forces Armades per tornar l'ordre al país, alterat per violents actes vandàlics que es van multiplicar dissabte per diferents punts del territori i que ja han causat 3 morts. La militarització del país ha anat en augment per intentar controlar els excessos violents en què va derivar des de divendres passat la radicalització de la protesta ciutadana contra l'alça del preu del bitllet de metro, punta de l'iceberg del cansament de la societat per la carestia i la desigualtat del país.

Les forces de seguretat es van veure sobrepassades per la multitud d'actes vandàlics que van esclatar a punts molt diversos de Santiago, entre incendis a estacions de metro, barricades, i infinitat de saquejos a comerços, supermercats, bancs i hotels.

Això va motivar dissabte la declaració d'emergència per confiar a l'Exèrcit el control de la situació a la capital xilena, a la qual el Govern va sumar de matinada les regions de Valparaíso (centre), Concepción (sud), les comueas de Coquimbo i La Serena, a la regió de Coquimbo (nord) i la comuna de Rancagua, situada a O'Higgins (centre).