El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha mostrat avui la seva "plena confiança" en la "correctíssima gestió" dels recursos públics durant la seva etapa al capdavant de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), per la qual cosa està convençut que la investigació oberta per suposat desviament "acabarà en res".

La Policia Nacional va registrar aquest la seu de l'ACM a la recerca de documentació vinculada a una trama de presumpte desviament de fons públics, entre altres destins per costejar un viatge d'alcaldes a un acte organitzat per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Brussel·les, el 7 de novembre del 2017, quan aquesta entitat municipalista de l'òrbita nacionalista estava presidida per Buch, que no està investigat.

En roda de premsa, el conseller ha transmès aquest dimarts la seva "plena confiança" en tots els treballadors de l'ACM i en la seva "correctíssima gestió" dels recursos, dels processos de contractació i "en tot el que es feia" a l'entitat durant la seva etapa al capdavant de la institució. "Tinc una confiança absoluta", ha insistit.

En l'operació policial d'ahir, dirigida pel jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona i que està sota secret de sumari, es va registrar també l'agència Viatges Alemany de Vic, que suposadament va gestionar el viatge dels alcaldes a Brussel·les, i una altra situada a la capital catalana.

La investigació, duta a terme per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, se centra a descobrir si l'ACM - entitat que agrupa ajuntaments de l'òrbita sobiranista - va malversar fons públics en activitats organitzades per l'independentisme i va desviar diners de les seves arques, nodrides d'aportacions municipals, a fins il·lícits.