22 de octubre de 2019
22.10.2019
Regió7

Desenvolupen una nova tècnica per editar el genoma i evitar malalties

21.10.2019 | 23:17
Desenvolupen una nova tècnica per editar el genoma i evitar malalties

Científics de l'Institut Broad a Cambridge (EUA) han desenvolupat una nova i versàtil tecnologia que expandeix els tipus d'edicions genòmiques que es poden realitzar i evita trencaments de DNA de doble cadena, segons un estudi publicat aquest dilluns a la revista Nature.

La tècnica d'edició genòmica, anomenada «edició principal», podria corregir al voltant del 89% de les variants genètiques humanes associades amb malalties.

Els experts van assenyalar que, tot i els avenços recents en tecnologies d'edició del genoma, la majoria de les aproximadament 75.000 variants humanes que es coneixen no es poden corregir de manera eficient. Les limitacions del famós sistema d'edició del genoma CRISPR-CAS9 inclouen realitzar ruptures de doble cadena en l'ADN, el que condueix a mescles incontrolades d'insercions i delecions (petites pèrdues de material genètic).

El professor David Liu, del Broad Institute, un organisme afiliat a la Universitat de Harvard i l'Institut Tecnològic de Massachusetts, i el seu equip van desenvolupar aquesta nova tècnica que permet mutacions puntuals específiques, insercions i eliminacions necessàries, sense que hi hagi trencaments de DNA de doble cadena. Els científics van fer més de 175 edicions en cèl·lules humanes, inclosa la correcció de les causes genètiques primàries de la malaltia de cèl·lules falciformes i la malaltia rara de Tay-Sachs, i van concloure que la tècnica és més eficient, produeix menys subproductes i és més precisa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit