L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell va admetre ahir que els dirigents sobiranistes catalans no van tenir «empatia» amb els no independentistes i que aquesta circumstància els va portar a sentir-se tractats de forma injusta.

«No vam tenir empatia amb la gent que no és independentista i que potser no es va sentir justament tractada. Hi ha molta gent que no és independentista que defensa les llibertats i els drets fonamentals i que si poden triar entre Espanya i Catalunya elegeixen Espanya», va dir Forcadell en una entrevista a Catalunya Ràdio gravada divendres passat.

L'expresidenta del Parlament, condemnada a 11 anys i mig de presó, considera que «cal fer una lectura realista d'allò que va passar. Potser vam fer una lectura precipitada. Cal aprendre dels errors més que dels èxits. Si llavors haguéssim fet una bona lectura no ens hauríem posat un calendari».

A la pregunta de què cal fer ara, Forcadell respon: «M'agradaria que ens calméssim. Tots, els de dins i els de fora. Estem tocats emocionalment. Hem de fer una reflexió profunda i dissenyar un futur. Si no ens calmem, aquesta lectura no la podem fer. I hem de seguir endavant».