Representants de quatre sindicats policials van demanar ahir al Govern central i a la Fiscalia reforços i més contundència contra els disturbis violents a Catalunya arran de la sentència pel procés d'independència i que els detinguts vagin a la presó amb imputacions de terrorisme de carrer. Ho sol·liciten SUP, SPP, CEP i UFP en el manifest de suport al treball de la Policia Nacional a Catalunya llegit ahir en les concentracions que han tingut lloc davant les direccions de Policia de tot Espanya.

A Madrid els concentrats, onejant banderes espanyoles, van proferir visques a Espanya, al rei, a la policia, a les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) i als «herois ferits» i van cridar reiteradament: «No esteu sols».

En el manifest que van llegir s'explica que es tracta «d'un gest de reconeixement necessari després de les escenes de violència viscudes als carrers de Barcelona i altres ciutats la setmana passada en les quals grups perfectament organitzats i coordinats van posar en marxa una estratègia de terrorisme de car-rer».

Afegeix que «pels mitjans i tàctiques que s'han fet servir» l'esmentada estratègia «buscava la mort d'algun policia nacional» i van recordar que «fins a 134 agents han hagut de ser atesos aquests dies pels serveis mèdics, i algun d'ells està ingressat a la unitat de cures intensives en estat greu».

«L'estratègia de terror posada en marxa per atacar les UIP buscava una baixa i només la professionalitat dels policies i el seu valor han evitat una desgràcia», van dir els sindicats policials.

«Les UIP fa 30 anys que gestionen l'ordre públic a Espanya i mai des de la seva creació el 1989 havien hagut de fer front a turbes tan exaltades i violentes com les que van prendre els carrers de Barcelona divendres», van destacar.

Per això van exigir al Govern central «contundència» i van advertir que «en la gestió del terrorisme de carrer no és suficient una actuació policial de contenció que deixi en mans dels violents una ciutat durant tantes hores».