Al mateix temps que semblava que la violència desapareix dels carrers de Catalunya, les posicions dels líders polítics es mantenien en els mateixos termes per segon dia consecutiu. Així, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va insistir que cal una condemna del president de la Generalitat, Quim Torra, a la violència «sense matisos, adjectius ni equidistàncies». En una roda de premsa a la Moncloa, Marlaska va exigir que Torra se solidaritzi amb els cossos policials.

El ministre va afegir que «ningú» entén a Catalunya, a Espanya ni a escala internacional que el Govern català «encara» no hagi condemnat la violència. Segons Marlaska, Torra té un «deute» amb la ciutadania catalana, «parlar de la convivència». El ministre va afegir que quan el cap de l'Executiu en funcions hagi d'anar a Catalunya, ja ho farà saber. Torra va trucar de nou a Sánchez, però no va poder parlar-hi perquè a Moncloa li van assegurar que estava reunit. Després d'un altre intent dissabte i d'haver-li enviat una carta, Torra va trucar ahir a Moncloa per intentar-ho de nou amb el mateix resultat.

Ada Colau va demanar a Sánchez i a Torra que s'asseguin i dialoguin «amb responsabilitat» i de forma «serena» per buscar solucions al conflicte a Catalunya. En una declaració als mitjans, Colau va considerar que, perquè aquest diàleg sigui real, és necessari abandonar les línies vermelles i els bloquejos perquè «ens juguem molt més que unes eleccions». D'altra banda, Foment, Pimec, CCOO i UGT van instar institucions, partits, entitats socials i econòmiques i la ciutadania a «restablir els espais de convivència i cohesió social que facilitin un clima idoni per al diàleg».