La reunió que hi havia prevista ahir entre la secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, i els cònsols a Barcelona va ajornar-se pels «estralls» causats pel temporal. La delegació del Govern a Catalunya va informar en un comunicat que l'acte ha quedat ajornat per aquest motiu fins que les circumstàncies ho permetin. En la trobada era previst que hi participés, a més d'Irene Lozano, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la subdirectora general de Cancelleria del ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Pilar Terrén.

La delegació del Govern va precisar que ara centra els seus esforços en el temporal, que ha causat «víctimes mortals i quantiosos danys materials». «El Govern segueix de prop la situació des del primer moment i està al costat dels veïns i veïnes dels municipis afectats», diu la nota, motiu pel qual van decidir ajornar l'acte que s'havia de celebrar a l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

El cònsol de la República Txeca a Barcelona, Jaume Martí, va assegurar que fins que no va arribar a la porta on havia de tenir lloc la reunió no es va assabentar que s'havia cancel·lat la cita.