El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha defensat aquest dijous que la millor manera d'aconseguir fer efectiu el Brexit és que el Parlament aprovi la celebració d'eleccions anticipades el proper 12 de desembre.

"La forma d'aconseguir el Brexit, crec, és ser raonable amb el Parlament", ha declarat Johnson al final d'una reunió amb els seus ministres.

Segons el premier, si els diputats "volen més temps per estudiar l'excel·lent acord" que va tancar la setmana passada amb la UE, "poden tenir-ne, però han d'accedir a celebrar eleccions generals el 12 de desembre". "Aquesta és la manera d'avançar", ha sostingut.

"Donem-los tot el temps que vulguin, entre ara i la dissolució del Parlament perquè facin el seu escrutini", ha afegit Johnson, i ha defensat la necessitat de celebrar eleccions, ja que el seu Govern no compta ja amb una majoria parlamentària.

"Francament, ha arribat el moment que l'oposició reuneixi el valor per sotmetre's al judici del nostre cap col·lectiu, el poble", ha sostingut Johnson en la seva declaració a Downing Street, segons informa Sky News, que precisa que la intenció del 'premier' és sol·licitar la convocatòria electoral dilluns vinent al Parlament.