Les forces de seguretat britàniques van localitzar ahir 39 cadàvers a l'interior d'un camió en una zona empresarial del comtat d'Essex, a Anglaterra, i van detenir el conductor del vehicle, un nord-irlandès de 25 anys, per la seva suposada responsabilitat en les morts.

Els serveis d'emergència van respondre a un avís de matinada a la localitat de Grays i, en obrir el camió, van localitzar els cossos. Els investigadors sospiten que el vehicle procedia de Bulgària i va entrar al Regne Unit dissabte passat pel port gal·lès de Holyhead.

«Estem en procés d'identificar les víctimes, però creiem que serà un procés llarg», va dir el cap de la Policia d'Essex, Andrew Mariner, en informar en un comunicat d'aquest «tràgic incident». Ja està confirmat, no obstant això, que entre les 39 víctimes hi ha un adolescent.

El conductor del camió, la identitat del qual no ha transcendit, «roman sota custòdia policial mentre continuen les recerques». La Policia va confirmar en la seva nota que és acusat d'assassinat.

Les autoritats van limitar l'accés al Parc Empresarial de Waterglade i Mariner va assumir que els controls limitaran l'activitat de les companyies que operen en aquesta zona. «Intentarem que els controls durin el menys possible», va assenyalar el responsable policial.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, es va mostrar «consternat» per la notícia i està en contacte tant amb el ministeri de l'Interior com amb la Policia d'Essex per esbrinar «què ha ocorregut exactament». En aquest sentit, va traslladar les seves condolences als familiars dels morts.

La ministra de l'Interior, Priti Patel, també va dir estar «impactada i apesarada per aquest incident totalment tràgic a Grays». «La Policia d'Essex ha arrestat un individu i hem de deixar-los treballar perquè duguin a terme les recerques», va afirmar al seu compte de Twitter.