Les fortes pluges que van caure a Catalunya entre dimarts a la nit i aquest dimecres al matí s'han cobrat la vida d'un home, mentre altres cinc persones es troben desaparegudes. La víctima és un baró d'uns 70 anys que anit va ser arrossegat per la riera d'Arenys de Mar. El seu cadàver ha estat trobat a primera hora a la platja de Caldes d'Estrac.

Quan a les cinc persones desaparegudes, l'últim cas conegut és el d'un camioner de nacionalitat belga, la desaparició del qual ha estat confirmada pel Consolat del país a Barcelona. Els Bombers han explicat que s'ha localitzat el camió que conduïa la persona al riu Francolí, al seu pas pel municipi de l'Espluga de Francolí.

El mateix curs fluvial es va emportar anit el bungalow on hi havia una dona gran i el seu fill d'uns 40 anys, a Vilaverd (Conca de Barberà), i dues persones més van desaparèixer a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) quan anaven en un vehicle durant la llevantada. Els Bombers han localitzat un cotxe buit a la riera i ara treballen per confirmar si és el dels dos desapareguts.

Troben el cos de l'home d'Arenys arrossegat per una riera

Troben el cos de l'home d'Arenys arrossegat per una riera

L'home desaparegut a Arenys de Munt ha estat arrossegat per l'aigua de la riera. Els Bombers van rebre l'avís a les 2 de la matinada. Es va fer una primera recerca immediata per tota la riera i fins a la desembocadura, i una segona ja aquest dimecres quan ha parat de ploure i el nivell de l'aigua ha baixat. Segons ha explicat l'alcalde d'Arenys a Catalunya Ràdio, el mort és un home d'uns 70 anys.

La crescuda del Francolí arrasa habitatges i negocis de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí ha estat un dels municipis més afectats pel temporal que ha creuat Catalunya aquest dimarts i dimecres. Les canyes i runa que dimarts a la nit baixaven amb força pel riu Francolí van taponar un dels ponts i això va fer que el nivell de l'aigua pugés uns metres. Es va endur un restaurant sencer i un habitatge, a més de cotxes que hi havia aparcats al carrer. El carrer de la Font ha estat un dels més afectats. La línia de l'aigua es veu a les façanes, a quasi dos metres d'alçada. Els baixos de les cases es troben plens de fang i runa i el que hi havia a l'interior està destrossat, inclosos tractors, cotxes, maquinària o eines. Els veïns treballen des de primera hora d'aquest dimecres per recuperar la normalitat.

L'aiguat ha fet que tan sols hagi quedat operatiu l'accés nord al municipi, des de Vimbodí i Poblet. Hi ha dos ponts tancats al trànsit, plens d'escombraries i sense baranes. La llera del riu també ha quedat destrossada en el tram urbà.

Destrosses causades pel riu Francolí en un dels ponts de l'Espluga

Destrosses causades pel riu Francolí en un dels ponts de l'Espluga

Més de 200 mm al voltant de les muntanyes de Prades i a punts de l'Alt Empordà

Nombroses cases i establiments afectats pel temporal a Montblanc

Montblanc té nombroses cases i establiments afectats pel temporal, si bé encara és aviat per donar una xifra definitiva. L'endemà de l'aiguat, molts montblanquins s'han concentrat, incrèduls, a la zona del Pont Vell, un pont medieval del segle XII al nord del municipi que ha resistit la riuada -han cedit parcialment els murs que feien de barana-, si bé l'estampa d'arbres caiguts i de carrers i immobles annegats de fang és desoladora. Malgrat que a Montblanc hi discorren quatre torrents, els desperfectes s'han concentrat just en el curs del riu Francolí. Les cases més properes al riu estan molt afectades. Una d'elles presenta danys estructurals greus.

Els seus propietaris van haver de treure un nadó pel balcó en ple temporal. Durant la nit Protecció Civil va haver de rescatar cinc persones. El col·legi Mare de Déu de la Mercè té el pati impracticable i l'Arxiu Comarcal, a tocar del riu, ha salvat la documentació pels pèls. L'any 1994 també es va viure un desbordament del riu, però no va causar aquestes destrosses.

Una dona i una nena ferides de menys gravetat en un càmping de Gualba pels aiguats

Una dona i una nena han resultat ferides de menys gravetat en un càmping de Gualba (Vallès Oriental), que ha quedat totalment afectat pels aiguats. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès una nena de 7 anys i una dona de 35 i les ha evacuat a l'Hospital de Sant Celoni. Les tres unitats que s'hi han desplaçat han atès una tercera persona. S'està treballant per descartar altres danys personals.

El desbordament del riu Gorgs deixa un panorama devastador a l'Albi

La llevantada ha deixat un panorama devastador a la part baixa del municipi de l'Albi (Garrigues), a la zona per on passa el riu Gorgs que es va desbordar al complet dimarts a la nit. L'aigua ha arribat a una alçada d'entre 4 i 5 metres i fins i tot alguns veïns es van plantejar pujar a les teulades per refugiar-se de la inundació. Aquest dimecres i amb la llum del dia els veïns han pogut veure les importants destrosses als baixos de les cases, amb cotxes arrossegats per la corrent. També hi ha animals d'alguns corrals morts ofegats. El cobert d'una nau d'una empresa tèxtil de la població s'ha enfonsat, des de la nit que no hi ha cobertura de telefonia mòbil i moltes cases estan sense llum .

Gairebé 25.000 persones sense llum a causa dels aiguats de les últimes hores

Endesa ha informat que hi ha gairebé 25.000 persones sense llum a Catalunya a causa dels aiguats de les últimes hores. En concret, són 24.555 abonats, amb dades de les 5.40 hores. Hi ha 3.352 afectats a Sant Hilari Sacalm, 2.695 a Arbúcies, 2.358 a L'Espluga de Francolí, 2.287 a Breda, 2.220 a Sant Cebrià de Vallalta i 2.003 a Calella. A Tossa de Mar hi ha 1.385 abonats sense llum, 1.148 a Cambrils i 1.009 a Prades. Per sota del miler hi ha afectats a Reus, Moià, Barcelona, Matadepera, Tordera, Ripoll, Calonge, Sant Pol de Mar, Vimbodí i Poblet i Ulldemolins.

Desallotgen 42 persones al carrer de la Santa Madrona per la caiguda d'un fals sostre

Els Bombers de Barcelona han rebut 259 trucades i han atès 71 serveis entre les 20 hores de dimarts i les 4 de la matinada per les intenses pluges de les darreres hores. El cos ha desallotjat 42 persones dels números 25 i 27 del carrer de Santa Madrona perquè havia caigut el fals sostre del número 25. No hi ha hagut ferits. El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona n'ha reallotjat 24. S'han produït danys importants en els dos edificis. A més, els trens de la línia 3 de metro no paren a l'estació de Paral·lel en direcció Zona Universitària perquè hi ha aigua a la via.

Ferit el maquinista d'un tren de mercaderies que ha bolcat

El maquinista d'un tren de mercaderies que transportava paper entre Madrid i Barcelona està ingressat a l'Hospital de Valls després que el comboi que conduïa hagi bolcat entre l'Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet (ambdós a la Conca de Barberà) a conseqüència de la llevantada, segons ha explicat un altre maquinista de l'empresa privada que gestiona el tren al programa 'La nit dels ignorants' de Catalunya Ràdio. Aquesta persona ha informat que cap a tres quarts d'una de la matinada, i a causa de la intensa pluja, s'ha esllavissat un tros de talús al costat de la línia ferroviària i, de retruc, el despreniment s'ha endut part de les vies.

Transborden per carretera els viatgers de dos trens que han quedat bloquejats

Una setantena de persones han hagut de ser transbordades aquesta nit per carretera després que els dos trens en els que viatjaven quedessin bloquejats per la llevantada. Són 19 persones que viatjaven en l'últim servei entre Tortosa i Barcelona i van quedar aturats a Cambrils i els 60 que anaven en el Talgo que havia sortit des de Múrcia cap a l'Aldea. Hi ha diverses afectacions ferroviàries a causa de les pluges torrencials de les últimes hores, amb talls en diferents punts i retards importants a l'àmbit de la rodalia de Barcelona.

El barri de la Salut de Salou, inundat pel desbordament del barranc de Barenys

El barri de la Salut de Salou ha quedat completament inundat aquest dimarts al vespre després que el barranc de Barenys s'hagi desbordat a causa de la llevantada. El barranc s'ha desbordat a l'alçada del vial de Cavet, que és la carretera que uneix Salou amb Cambrils, que ha quedat tallada al trànsit. Al barri de la Salut, l'aigua acumulada al carrer ha arribat al mig metre d'alçada. L'aigua també ha inundat el passeig de la platja de Ponent i també ha arribat força aigua al passeig Jaume I. Alguns vehicles han quedat al mig del passeig i s'han hagut de retirar. La desembocadura del barranc s'ha endut el tram final de la platja i ha arrossegat fang i canyes.