Durant poc més d'una hora una vintena de persones van ocupar ahir al matí la delegació d'Hisenda a Manresa, al carrer de Circumval·lació. Van desallotjar voluntàriament l'oficina, que en cap cas no va haver d'aturar la seva activitat i que estava fortament custodiada per Mossos d'Esquadra, que controlava tothom qui entrava. Posteriorment, quan els efectius policials van marxar, van protagonizar una seguda a la porta mateixa de l'administració i van barrar el pas a tothom qui hi volia entrar. L'acció es va desconvocar poc abans de les 2 del migdia.

L'acte es va convocar a través de les xarxes socials anunciant que es tractava d'una acció sorpresa, i aconsellava la gent que s'hi afegís que portés menjar i aigua. La cita era a les 9 del matí a la plaça d'Espanya. A aquesta hora s'hi van concentrar una cinquantena de persones. Davant la possibilitat que es dirigissin a la comissaria de la Policia Nacional, el carrer estava tancat. L'objectiu, però, va ser la delegació d'Hisenda, també molt a prop de la plaça Espanya.

De la cinquantena de persones, una vintena van entrar a l'interior i es van asseure al vestíbul principal de l'oficina. Pocs minuts després la Policia Local va tallar el trànsit en aquest tram de carrer i efectius dels Mossos es van presentar a Hisenda i també van entrar a les oficines. Els convocants de la protesta van denunciar que cap d'ells no duia el número d'identificació. També es van presentar davant la delegació d'Hisenda membres de l'Advocacia Voluntària de Catalunya per si havien de prestar assessorament legal als concentrats.

Tots els qui van entrar a les oficines d'Hisenda van ser identificats pels Mossos d'Esquadra a mesura que anaven sortint.

Un cop van ser tots a fora i quan la policia ja havia marxat, van decidir continuar la protesta fent una seguda davant mateix de la delegació i impedir que pugués entrar la gent a les oficines. A la protesta s'hi van afegir les persones que en aquell moment eren davant de les oficines. Ni Policia Local ni Mossos d'Esquadra no van intervenir en aquesta ocasió, i la protesta es va desconvocar poc abans de les dues del migdia.