El president del Govern espa-nyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va advertir ahir «el Govern de la Generalitat i els diputats independentistes del Parlament de Catalunya» que «qui creui la frontera de la llei es trobarà la resposta serena i ferma de l'Estat democràtic i de dret». En un acte electoral a Segòvia, Sánchez va insistir que «no hi pot haver diàleg per retorçar la Llei», i va tornar a demanar a Torra que en comptes de trucar-lo «el primer que ha de fer és una crida a la convivència a Catalunya i defensar les forces i cossos de seguretat de l'Estat». També va reiterar que l'independentisme «està desitjant que la dreta torni al Govern a Espanya».

Sánchez ha assegurat de nou que l'independentisme és «minoritari des del punt de vista social» i «prova d'imposar el seu projecte». Sánchez va rebatre el discurs dels qui defensen el dret a decidir assegurant que «en els últims anys no hi ha hagut cap altra comunitat autònoma amb més votacions, i la societat ha donat l'esquena als projectes independentistes». «Hi ha una majoria social a Catalunya que vol viure en convivència i cohesionada, i no viure en incertesa i provocació per part del projecte independentista», va dir.

Sánchez també ha tornat a acusar els partits de la dreta de ser deslleials amb el seu executiu. «Estem gestionant una sentència sobre fets que van tenir lloc durant el Govern del PP, i el mínim que els demanem és que siguin lleials», va dir. Sánchez va afirmar que el seu executiu sabia «perfectament» que la sentència suposaria una convulsió a la societat».