25 de octubre de 2019
25.10.2019
Regió7

Els CDR ocupen l'Ajuntament de Girona en protesta per la suspensió dels concerts i les barraques de Fires

Una trentena de manifestants estan a la sala de junta de govern i despengen una pancarta reivindicativa a la façana

25.10.2019 | 17:22
Façana de l'edifici ocupat pels CDR

Els CDR ocupen l'Ajuntament de Girona en protesta per la decisió de l'alcaldessa, Marta Madrenas, de suspendre els concerts i les barraques de Fires. A quarts de tres de la tarda, una trentena de manifestants han irromput al consistori i han pujat fins a la sala on es fan les juntes de govern (situada al primer pis). De moment, els CDR asseguren que no tenen intenció de marxar i passen l'estona mirant la pantalla que hi ha a la sala o jugant a cartes. A més, han desplegat una pancarta a la façana del consistori, on s'hi pot llegir el lema "Prou criminalització al jovent i a les gironines", en referència a la suspensió dels concerts a La Copa. L'alcaldessa va decidir anul·lar-los per seguretat després dels aldarulls que ha viscut la ciutat.

Cap a quarts de tres de la tarda, una trentena de CDR han entrat a l'Ajuntament de Girona i han ocupat la sala de junta de govern local. Protesten per la decisió de suspendre els concerts i les barraques, i també clamen contra la violència policial i defensen que la mobilització popular és l'única via per assolir la independència.

A la pancarta que han desplegat en un primer moment, ara se n'hi ha afegit una altra amb les paraules "Independència o bloqueig". A més, també han penjat una estelada en aquesta part de la façana del consistori. Els CDR, que mantenen ocupada la sala, han consensuat un manifest i han sortit al balcó a llegir-lo.

L'escrit, d'entrada, subratlla que la sentència de l'1-O ha estat "el detonant d'un esclat de mobilitzacions populars", que han patit "la repressió" de l'Estat com a resposta, "de la qual el Govern de la Generalitat també n'ha estat còmplice". Els CDR critiquen que, davant la "protesta popular", l'Estat ha enviat "milers de policies i guàrdies civils per atacar-nos", i que aquesta "violència policial" s'ha fet "colze a colze amb la policia botiflera dels Mossos d'Esquadra".

"Ells també són forces d'ocupació!", recull el manifest, que exigeix tant "l'expulsió" de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de Catalunya com la "dissolució" dels antidisturbis dels Mossos (ARRO i Brimo). A l'escrit, els CDR també carreguen contra JxCat i ERC, a qui acusen d'haver "mantingut una posició equidistant" i negar-se a demanar "la dimissió del conseller d'Interior".

L'alcaldessa "criminalitza el jovent"

Des del balcó de l'Ajuntament, els portaveus dels CDR també han carregat contra l'alcaldessa, Marta Madrenas. L'acusen d'haver encapçalat "la criminalització de l'autodefensa a la violència policial" a la ciutat, i de "desmarcar-se" de la "lluita de les classes populars". Els manifestants que ocupen l'Ajuntament asseguren que, precisament, la suspensió dels concerts i les barraques és l'exemple d'aquesta actitud.

"Fent-ho amb el criteri de defensar els ciutadans, mantenint la resta de les activitats festives, demostra com l'alcaldessa Madrenas ajuda a criminalitzar el jovent i la lluita popular", assegura el manifest. Els CDR critiquen que l'alcaldessa "no vol trencar la normalitat", tot i que ho està demanant "aquest moment històric", i que així només aconsegueix "castigar una vegada més a les joves".

En referència al trasllat dels concerts familiars al parc del Migdia, els CDR critiquen que es beneficiï l'empresa privada per damunt de les entitats. I insisteixen en què això també ha passat a La Copa (on les barraques s'han substituït per les parades de menjar i artesania que es trobaven al voltant dels jutjats).

Catalunya, "un buit de sobirania"

A partir d'aquí, els CDR asseguren que continuaran la mobilització permanent i acusen el Govern de mostrar "un fracàs absolut" a l'hora d'aconseguir "implementar la república". "Aquesta Catalunya és un buit de sobirania, un simple gestor de les engrunes .

Els manifestants subratllen que el seu objectiu no és el de "preservar les institucions autonòmiques a qualsevol preu" sinó preparar "la resistència" contra l'Estat "per exercir el dret a l'autodeterminació, assolir la independència i construir la república catalana al servei de les classes populars". "No és el moment de desmobilitzar, sinó de seguir als carrers com aquestes últimes setmanes!", acaba el manifest.

Després de la lectura, els CDR han dit que havien nomenat uns portaveus per negociar amb l'Ajuntament, però que de moment no havien rebut cap resposta per part de l'equip de govern. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha arribat al consistori poc després de les tres de la tarda.

L'ocupació dels CDR té lloc, justament, poques hores abans que comenci el pregó de les Fires i Festes de Sant Narcís. De fet, a la plaça del Vi ja se n'estan fent els preparatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook