Els familiars de Francisco Franco van denunciar que els policies els havien «intentat escorcollar» al cementiri de Mingorrubio perquè sospitaven que un d'ells podia haver gravat almenys una part de la cerimònia de reinhumació del dictador. Doncs bé, ahir, el digital Vozpopuli i el programa Espejo Público d'Antena 3 publicaven un extracte de la gravació, en què es pot veure el final de la cerimònia i el forcejament posterior entre policies i familiars, segons recollia l'edició digital d'El Periódico.

«Això és una dictadura!», diu un dels familiars; i un altre afegeix: «Ja està bé, home, una miqueta de dignitat, després del que han fet». Pot sentir-se també com una de les dones de la família Franco exclama: «Però deixi'ns sortir, si us plau!». «Quina vergo-nya!», afegeix un altre familiar del dictador mentre s'observa un petit forcejament amb els responsables de seguretat. Al Valle de los Caídos, la família havia provat d'introduir una bandera franquista a l'interior de la basílica, però els agents de l'autoritat ho van impedir. «Va haver-hi una acurada preparació. (...) No ens sentim en absolut creditors de cap mena de queixa», va manifestar la ministra portaveu del Govern en funcions, Isabel Celaá en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres de cada divendres.

L'audiència mitjana de les televisions que dijous van retransmetre el sepeli es va enfilar fins als 7.107.000 espectadors, la qual cosa suposa un increment del 4,8% en relació amb dijous de la setmana passada (6.776.000 espectadors).