Els alcaldes han volgut mostrat unitat i força contra la sentència del Tribunal Suprem aquest dissabte al migdia, però l'alcalde de Monistrol de Calders, el cupaire Ramon Vancells, ha deixat entreveure que entre els partits hi ha discrepàncies a l'hora de valorar l'actuació policial. Vancells, que ha parlat davant dels màxims dirigents catalans i la resta d'alcaldes, ha acusat la Generalitat d'estar al costat del govern espanyol a l'hora de defensar, en la seva opinió, els agents i les càrregues contra els manifestants en els protestes.

"No ens sentim representats per institucions que reprimeixen la gent", i sense explicitar al govern de la Generalitat, s'ha dirigit als líders del govern català a l'hora de criticar "el paper de les institucions que fan seguiment de l'estat repressor". En declaracions a aquest diari, un cop acabat l'acte, l'alcalde de la CUP ha destacat que "s'ha de donar la rellevància que es mereix la mobilització dels dies posteriors a la sentència i les conseqüències que ha tingut pel què fa la repressió policial i l'autoritarisme de l'estat". En aquest sentit ha afegit: "Les institucions catalanes s'han posat al servei d'aquest estat per reprimir la seva pròpia gent".

Les paraules de Vancells han servit perquè quedés clar en l'acte, que ha estat carregat de solemnitat, el posicionament de la CUP i per aquest motiu la formació volia llençar el missatge de que "està al costat de les persones que han patit la repressió aquests dies", a part del rebuig a la sentència. Vancells opina que si no feia esment a les càrregues policials, l'acte "hagués estat una foto borrosa de la situació actual".