Unes 10.000 persones segons la Guàrdia Urbana s'han concentrat aquest dissabte al vespre en la protesta convocada pels CDR a les portes de la prefectura de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona en contra l'acció policial durant les mobilitzacions contra la sentència de l'1-O. Sota el lema 'Us tornarem les vostres pilotes', els CDR han cridat per les xarxes a acudir a la protesta, que des de dos quarts de vuit talla la Via Laietana.

A la zona que envolta la prefectura, Mossos i Policia Nacional s'ha desplegat un fort dispositiu policial i s'han fet nous escorcolls a les motxilles dels manifestants. La tensió ha crescut quan cinc furgonetes de la Policia Nacional s'han quedat atrapades entre manifestants, que els han començat a llançar pilotes de pim-pom, ous amb pintura i alguna ampolla, a més de puntades de peu.

També han rebut els llançaments els agents antiavalots dels Mossos que han ajudat les furgonetes a avançar. Els vehicles han acabat estacionats al carrer de les Magdalenes.

Poc després, un jove dels que es trobava concentrat ha intentat obrir la porta de darrera del furgó policial, que ha acabat amb els llums trencats i amb diverses pintades.