26 de octubre de 2019
26.10.2019
Regió7

Un sindicat dels Mossos critica el president Torra per «deslleialtat»

USPAC diu que estaran «vigilants» si comença «una cacera indiscriminada»

25.10.2019 | 23:17
Un mosso amenaça un manifestant

El sindicat independent dels Mossos d'Esquadra USPAC va enviar ahir una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual critica la seva «deslleialtat» i falta de confiança en el cos policial; i li retreu que l'utilitzi com a «arma política». En la missiva, el sindicat dels Mossos adverteix a Torra que «estaran vigilants si s'inicia una cacera indiscriminada» a l'hora d'avaluar l'actuació dels agents del cos durant els aldarulls.

USPAC afirma que els Mossos d'Esquadra són una «gran família, amb pensaments i ideologies dispars», però que «es respecten, s'ajuden i es donen suport». En aquest sentit, aquest sindicat de la policia catalana critica que el president de la Generalitat utilitzi els Mossos com una «arma política».

USPAC assenyala en la carta que les agressions que han patit els agents durant els actes violents de la setmana passada estan tipificats com a delictes greus en l'ordenament jurídic, castigats amb fins a sis anys de presó. Així, el sindicat recorda que els manifestants els van llançar durant les protestes pedres, llaunes i còctels Molotov, entre altres objectes.


«Defensi cada policia ferit»

«Defensi cada policia ferit amb tots els mitjans de què disposi i, llavors, parlarem de respecte», reclama USPAC al president català. Per això, insta els serveis jurídics de la Generalitat a personar-se com a acusació contra les persones detingudes, algunes ja en presó preventiva i d'altres en llibertat amb càrrecs: «Això és el que s'espera d'un president democràtic i pacífic», afegeix el sindicat. A més, USPAC recorda a Torra que el cos dels Mossos ja disposa dels mecanismes necessaris per «sancionar les conductes i els fets irregulars».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit