El claustre extraordinari de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat una proposta dels estudiants per implantar un sistema d'avaluació alternatiu perquè els alumnes puguin anar a les mobilitzacions.

La proposta, aprovada per assentiment, busca garantir que l'alumnat que vol anar a classe ho pugui fer sense trobar-se amb piquets que bloquegin l'accés i que els universitaris que volen sumar-se a les manifestacions arran de la sentència del Tribunal Suprem no perdin el curs.

Segons l'acord, els alumnes que ho sol·licitin podran acudir a un examen final, mentre que la resta podrà acollir-se al calendari acadèmic prèviament establert. La proposta l'haurà d'aprovar ara el Consell de Govern. El claustre també ha aprovat amb el 84% dels vots a favor un manifest de rebuig a la sentència.

Al principi de la seva intervenció per defensar la proposta, el representant dels estudiants, Isaac Coronas, va recordar ahir que des del 14 d'octubre ha costat compaginar, a la UdG, la voluntat dels alumnes que s'han sumat a les mobilitzacions per la sentència i els que volen continuar l'avaluació amb normalitat.

«Aquesta setmana, un col·lectiu important d'estudiants es manifestava a tots els centres amb demandes molt clares: exigir que es facilités la conciliació entre les mobilitzacions i la llibertat d'expressió amb l'avaluació ordinària», va recordar Coronas. En paral·lel, hi havia alumnes que reclamaven el seu dret a continuar les classes amb normalitat.