La premsa internacional va dedicar ahir una àmplia cobertura a l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco.

«Espanya exhuma el dictador Francisco Franco després d'anys d'amarga controvèrsia», titulava el diari The Washington Post al costat d'una foto amb una vista general del Valle de los Caídos, i afegia que «la decisió va ser una prioritat del govern socialista espanyol, però arriba en un moment de perillosa fragmentació política».

El diari britànic The Times assenyala que les restes de Franco van ser traslladades al cementiri després d'una «llarga i aspra disputa» que ha dividit el país sobre el lloc final de descans del dictador. «Un triomf per a la democràcia espanyola», titulava el setmanari alemany Der Spiegel en la seva àmplia informació sobre aquest tema. Aquí destaca també que el trasllat de les restes del dictador s'ha convertit en un «espectacle» mediàtic, així com el propòsit de Pedro Sánchez de posar fi d'una vegada al culte al dictador Franco.

Per la seva banda, la premsa francesa destacava en les seves portades digitals l'exhumació amb titulars que posaven l'accent en la presència del seu besnet i aspirant al tron francès per la branca legitimista, Luis Alfonso de Borbón, i en la llarga batalla judicial per executar l'exhumació.