27 de octubre de 2019
27.10.2019

Crítiques de l'alcalde de Monistrol de Calders, de la CUP, a la defensa del Govern català als Mossos

26.10.2019 | 23:56
Vancells ahir en l'acte que va tenir lloc al Palau de la Generalitat

Els alcaldes van voler mostrar unitat i força contra la sentència del Tribunal Suprem ahir al migdia, però el de Monistrol de Calders, el cupaire Ramon Vancells, va deixar entreveure les discrepàncies a l'hora de valorar l'actuació policial. Vancells, que va parlar davant dels màxims dirigents catalans i la resta d'alcaldes, va acusar la Generalitat d'estar al costat del Govern espanyol a l'hora de defensar, en la seva opinió, les càr-regues contra els manifestants en els protestes. «No ens sentim representats per institucions que reprimeixen la gent», va dir, i va assenyalar els líders del Govern català a l'hora de criticar «el paper de les institucions que fan seguiment de l'Estat repressor».

En declaracions a aquest diari, un cop acabat l'acte, l'alcalde de la CUP va destacar que «s'ha de donar la rellevància que es mereix a la mobilització dels dies posteriors a la sentència i les conseqüències que ha tingut pel que fa a la repressió policial i l'autoritarisme de l'Estat». I va afegir: «Les institucions catalanes s'han posat al servei d'aquest Estat per reprimir la seva pròpia gent».

Les paraules de Vancells van servir perquè quedés clar el posicionament de la CUP i per aquest motiu la formació volia llançar el missatge que «està al costat de les persones que han patit la repressió aquests dies», a part del rebuig a la sentència. Vancells opina que, si no n'hagués fet esment, l'acte «hauria estat una foto borrosa de la situació actual».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit