El judici pel crim de Diana Quer, que havia de començar aquest dimarts, ha quedat ajornat fins a l'11 de novembre per problemes per constituir el jurat popular, segons han informat fonts judicials.

José Enrique Abuín Gey, àlies 'El Chicle' i únic processat pel crim de la jove Diana Quer, s'ha d'asseure a la banqueta per respondre d'aquests fets en una vista oral que arriba precedida d'un intercanvi de denúncies entre els pares de la víctima.

En aquest nou procés, la jornada de dimarts serà d'especial rellevància per a la família de la víctima mortal, ja que serà el mateix dia en què els seus pares, Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel, enfrontats en els últims temps per acusacions de presumptes maltractaments i denúncies falses, prestin declaració com a testimonis.

Abuín Gey, intern a la presó de Mansilla de les Mulas, a Lleó, però traslladat fa setmanes al centre penitenciari de Teixeiro per facilitar la seva assistència al judici a la capital gallega, haurà de respondre davant la Justícia per la presumpta comissió dels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, detenció il·legal i agressió sexual.

Precisament, dilucidar si Diana Quer va patir una agressió sexual, com defensen Fiscalia i acusació particular serà un dels punts clau de la vista oral ja que aquesta circumstància és precisa perquè, al costat del delicte d'assassinat, José Enrique Abuín sigui condemnat a la pena de presó permanent revisable, la qual demanen per a ell la família de la víctima i el Ministeri Fiscal.

Diana Quer va sortir el 22 d'agost de 2016 a una festa a A Pobra do Caramiñal (la Corunya), on estiuejava amb la seva mare, Diana, i la seva germana petita, Valeria, i mai va tornar.

El seu cadàver es va trobar en el pou d'una antiga fàbrica de gasoses al 31 de desembre de 2017. El seu cos va ser allà 500 dies. Al 'Chicle', segons l'acte d'obertura del procés, se'l jutjarà per suposadament haver abordat la jove de matinada quan ella es dirigia a la casa en què s'allotjava pel Passeig Areal.

Les indagacions apunten que, després d'arribar a una nau industrial abandonada a Rianxo, molt a prop de l'habitatge que habiten els pares de Abuín Gey, amb la noia lligada, sotmesa i aterrida, l'hauria violat.

Ja amb posterioritat, l'hauria estrangulat i llançat el cos a un pou ple d'aigua per, passats uns dies, enfonsar amb uns blocs per tal d'evitar que emergís. Un cop es va veure capturat, va conduir ell mateix als investigadors a aquest lloc, fet indispensable per trobar el cadàver.